Η Blizzard σταματάει την υποστήριξη δημοφιλών παιχνιδιών στα Windows XP και Vista

e1815092f150d9fde6243d6145dab2b5

Η Blizzard μέσω επίσημου δελτίου τύπου ανακοίνωσε ότι η υποστήριξη πολλών δημοφιλών τίτλων της στα Windows XP και στα Windows Vista πρόκειται να λήξει προς το τέλος του τρέχοντος έτους. Οι τίτλοι περιλαμβάνουν τα World of Warcraft, StarCraft II, Diablo III, Hearthstone και Heroes of the Storm.

Από οικονομικής πλευράς, έχει νόημα που η εταιρεία θα σταματήσει να υποστηρίζει τις συγκεκριμένες πλατφόρμες. Καθώς η πλατφόρμα αποκτάει κάποια ηλικία, είναι ολοένα και πιο δύσκολη η διαδικασία του να κάνεις το λογισμικό να λειτουργεί άψογα σε αυτή, χωρίς παράλληλα να δυσκολέψουν τα πράγματα στην υποστήριξη της μοντέρνας τεχνολογίας και των χαρακτηριστικών.

Τα Windows XP συγκεκριμένα δεν υποστηρίζουν νεότερη έκδοση από την DirectX 9, περιορίζοντας σημαντικά τις δυνατότητες των προγραμματιστών που επιθυμούν να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες των μοντέρνων γραφικών και εφέ. Τα Windows Vista από την άλλη υποστηρίζουν ως και DirectX 11, ωστόσο έχουν πολύ μικρό ποσοστό στην αγορά για να ενδιαφέρουν την Blizzard (το ποσοστό των Windows Vista είναι μηδαμινό ενώ των Windows XP βρίσκεται λίγο πάνω από το 10% σύμφωνα με το netmarketshare.com).

Πηγή

Advertisements

One response to “Η Blizzard σταματάει την υποστήριξη δημοφιλών παιχνιδιών στα Windows XP και Vista

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s