Αρωγή του Facebook στον συντονισμό των ανθρωπιστικών οργανώσεων σε καταστροφές

56dab9908cdb3003f72e389dad5e70bf

Το Facebook συνεργάζεται με τρεις οργανισμούς -τη UNICEF, τον Ερυθρό Σταυρό και το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα- για την αναβάθμιση χαρτογραφικών υπηρεσιών με σκοπό την πιο αποτελεσματική ανακούφιση των πληθυσμών που πλήττονται από καταστροφές.

Οι υπηρεσίες αυτές ονομάζονται “χάρτες καταστροφών” και δημιουργούνται με δεδομένα του κοινωνικού δικτύου, αφού πρώτα ανωνυμοποιηθούν.

Με αυτό τον τρόπο, οι ανθρωπιστικές οργανώσεις θα μπορούν να βελτιωθούν στη στήριξη των πληθυσμών, καταφθάνοντας στις συγκεκριμένες περιοχές λίγες ώρες μετά το ξέσπασμα της κρίσης.

Υπάρχουν τριών ειδών τέτοιες υπηρεσίες, ξεκινώντας με χάρτες “πυκνότητας πληθυσμού”, δείχνοντας τη γεωγραφική κατανομή του μετά την καταστροφή. Επίσης, υπάρχουν “χάρτες κίνησης” όπου αναπαρίστανται οι μετακινήσεις για μία περίοδο ωρών, ενώ με τη χρήση του χαρακτηριστικού Safety Check, δημιουργούνται χάρτες όπου φαίνεται πού υπάρχει η μεγαλύτερη ανάγκη.

Τα δεδομένα αυτά θα μπορούσαν να αλλάξουν τον τρόπο που δρουν οι ανθρωπιστικές οργανώσεις, αμέσως μετά την καταστροφή. Σε πρώτη φάση, οι υπηρεσίες θα χρησιμοποιηθούν από τις τρεις οργανώσεις, ενώ αργότερα θα διατεθούν και σε άλλες, όπως και σε κρατικούς φορείς.

 

Πηγή

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s