Νέες δυνατότητες στην ομαδική συνομιλία φέρνει το Viber

tromaktiko17669

Μια νέα σειρά ενημερώσεων για χάρη της ομαδικής συνομιλίας λάνσαρε προσφάτως η…
δημοφιλής εφαρμογή άμεσων μηνυμάτων, Viber, η οποία αριθμεί πλέον τα 900 εκατομμύρια μοναδικούς χρήστες παγκοσμίως.

To Viber που μέχρι χθες επέτρεπε στους χρήστες του να ανταλλάσσουν γραπτά μηνύματα, εικόνες, βίντεο και να πραγματοποιούν φωνητικές ή βίντεο κλήσεις μέσω Wi-Fi ή 3G/4G. πλέον αυξάνει τις δυνατότητες των ομαδικών συνομιλιών για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα στην εταιρική και μη επικοινωνία.
Καρφιτσωμένα μηνύματα

tromaktiko17669

Αναλυτικότερα το Viber δίνει πλέον τη δυνατότητα στους διαχειριστές ομαδικών συνομιλιών να καρφιτσώνουν ένα συγκεκριμένο μήνυμα στην κορυφή της συνομιλίας διασφαλίζοντας ότι τα σημαντικά μηνύματα είναι εμφανή σε όλους τους συμμετέχοντας ακόμα κι να έχουν ακολουθήσει αμέτρητα μηνύματα. Τα «καρφιτσωμένα» μηνύματα(pinned messages) εμφανίζονται σε ένα μωβ πλαίσιο στο πάνω μέρος της οθόνης και παραμένουν εκεί όσο η συζήτηση συνεχίζεται. Η εν λόγω λειτουργία χαρακτηρίζεται ιδιαιτέρως χρήσιμη για ανακοινώσεις, υπενθυμίσεις ή επείγοντα προς συζήτηση θέματα ενώ βοηθά τους διαχειριστές να διασφαλίζουν ότι η συζήτηση στην ομάδα είναι απρόσκοπτη και παραγωγική αποδεσμεύοντας τους συμμετέχοντες από την υποχρέωση της αποθήκευσης σημαντικών μηνυμάτων. Κάθε μήνυμα μιας ομαδικής συνομιλίας μπορεί να καρφιτσωθεί στο πάνω μέρος αυτή κρατώντας το παρατεταμένα και επιλέγοντας το καρφίτσωμα (Pin).

Απάντηση σε μεμονωμένο μήνυμα μιας ομαδικής συνομιλίας

tromaktiko176691

 

Επιπλέον η εφαρμογή εκγαινίασε την δυνατότητα απάντησης σε ένα συγκεκριμένο μήνυμα μιας ομαδικής συνομιλίας ούτως ώστε να συνεχίζεται απρόσκοπτα χωρίς να διαταράσσεται η ροή της. Και πάλι πατώντας παρατεταμένα επάνω στο μήνυμα που θέλετε να απαντήσετε επιλέγεται απάντηση (reply) και το μήνυμα αποστέλλεται συγκεκριμένα σε αυτόν που απευθύνεται ενώ η συνομιλία εξελίσσεται . Με αυτό τον τρόπο γίνεται ξεκάθαρο σε ποιον συνομιλητή και σε ποιο σχόλιο του θέλετε να απαντήσετε.

Λίστες κοινοποίησης για αποστολή του ίδιου μηνύματος σε πολλούς παραλήπτες ιδιωτικά

tromaktiko17670

Μια τελευταία δυνατότητα που εξοικονομεί χρόνο είναι οι «λίστες κοινοποίησης» (broadcast lists) σε επαφές που δεν ανήκουν στην ίδια ομάδα. Με τον τρόπο αυτό οι χρήστες μπορούν να μοιράζονται το ίδιο μήνυμα με πολλούς παραλείπτες ιδιωτικά χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να φτιάχνουν συνεχώς νέες ομάδες με επαφές που δεν σχετίζονται κατά τα λοιπά μεταξύ τους.

Με το που δημιουργηθεί μια λίστα κοινοποίησης και αποσταλεί το πρώτο μήνυμα οι παραλήπτες λαμβάνουν το μήνυμα στην ιδιωτική συνομιλία που διατηρούν με τον αποστολέα σαν να είχε σταλεί αποκλειστικά σε αυτούς ενώ η λίστα συνομιλιών του χρήστη αποθηκεύεται για μελλοντική χρήση. Οι χρήστες μπορούν να ονοματίσουν τις λίστες κοινοποίησης που δημιουργούν και να προσθέσουν νέες ή να αφαιρέσουν υπάρχουσες επαφές.

Η ανανεωμένη έκδοση με τα νέα χαρακτηριστικά θα λανσαριστεί σταδιακά σε όλες τις χώρες μέσα στις επόμενες ημέρες.

web-icon-2tro-ma-ktiko

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s