Γιατί δεν πρέπει να φορτίζεις το smartphone σου στο αυτοκίνητο

tromaktiko18605

Είτε βρίσκεσαι σε ένα μεγάλο και πολύωρο road trip, είτε έχεις κολλήσει στην κίνηση, το να φορτίζεις το κινητό σου στο αυτοκίνητο δεν…
είναι ποτέ καλή ιδέα. Παρότι αρχικά φαίνεται εντελώς ακίνδυνο και πολύ απλό να το συνδέσεις το τηλέφωνό σου με τη θύρα USB του αμαξιού, αποδεικνύεται πολύ σοβαρό λάθος.

Αρχικά, οφείλεις να γνωρίζεις πως η θύρα USB του αυτοκινήτου παρέχει πάντοτε αρκετά λιγότερη ενέργεια από όση χρειάζεται ένα smartphone για να φορτίσει. Αυτό μπορεί να έχεις ως αποτέλεσμα να σταματήσει να φορτίζει η συσκευή ή ακόμη και να μην φορτίσει καθόλου. Ειδικά στα iPhone, ενδέχεται να δημιουργηθούν και προβλήματα στην μπαταρία. Αλλά δεν είναι μόνο οι μπαταρίες των τηλεφώνων που μπορεί να έχουν θεματάκια: Αν το αυτοκίνητό είναι κάποιο παλιό μοντέλο (15ετίας+) τότε ενδεχομένως να υπάρξουν κάποια θέματα και με τη δική του μπαταρία.

Τι να κάνεις λοιπόν; Η ιδανικότερη επιλογή είναι να το ενεργοποιήσεις τη λειτουργία χαμηλής ισχύος και να περιμένεις να φτάσεις κάπου όπου θα μπορείς να το φορτίσεις σε μια κανονική πρίζα.

web-icon-2tro-ma-ktiko

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s