Όταν η αξιοπρέπεια συγκρούεται με την ανευθυνότητα… | Καταγγελία αναγνώστη

IMG_20190204_1504431

Η παραπάνω φωτογραφία που μας έστειλε σήμερα αναγνώστης μας αποδεικνύει  την ανευθυνότητα και την ασέβεια των οδηγών απέναντι πεζούς.

Το όλο σκηνικό διαδραματίστηκε σήμερα το μεσημέρι στην συμβολή της οδού Δωδεκανήσου και της λεωφόρου Παναγή Τσαλδάρη στο Περιστέρι.

Ο αναγνώστης που μας έστειλε την παραπάνω φωτογραφία χαρακτηριστικά αναφέρει ότι όταν μίλησε στον έναν από τους δύο οδηγούς προσπαθώντας να του εξηγήσει ότι έχει σταθμεύσει το αυτοκίνητό του παράνομα καθώς έχει παρκάρει επάνω ακριβώς στην διάβαση πεζών ενώ συγχρόνως έχει κλείσει και την ράμπα για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, ο αναγνώστης μας δέχθηκε μία επίθεση άνευ προηγουμένου όταν ο οδηγός του εν λόγο οχήματος του απάντησε ότι «Γιατί δεν έχουν χώρο τα ΑΜΕΑ να περάσουν από αλλού;».

Πρόκειται προφανώς για μία απάντηση με περίσσιο θράσος, αλλά όμως από εκεί και πέρα είναι ευθύνη της τροχαίας η απομάκρυνση του οχήματος.

 

Σας παραθέτουμε αυτούσια την επιστολή του αναγνώστη:

«Κατηφορίζοντας σήμερα το μεσημέρι την λεωφόρο Παναγή Τσαλδάρη στο Περιστέρι, φτάνοντας στην διασταύρωση με την οδό Δωδεκανήσου έπεσα πάνω σε αυτό το ας το πούμε απλά δείγμα ασέβειας προς τους πεζούς. Όταν πλησίασα το όχημα για να μιλήσω με τον οδηγό και να του εξηγήσω ότι πέραν του ότι φυσικά έχει σταθμεύσει παράνομα και εμποδίζει την διέλευση των πεζών αλλά και των ατόμων με ειδικές ανάγκες αφού πέρα από την καταπάτηση της διάβασης πεζών ο ασυνείδητος οδηγός έχει κλείσει και την ράμπα διέλευσης των ατόμων με ειδικές ανάγκες, δέχθηκα μία άνευ προηγουμένου επίθεση με μία απάντηση από τον οδηγό απλά απαξιωτική όταν μου είπε: «Γιατί δεν έχουν χώρο τα ΑΜΕΑ να περάσουν από αλλού;»

IMG_20190204_150443

Καταλαβαίνεται βέβαια ότι αυτά συμβαίνουν όταν  η αξιοπρέπεια συγκρούεται με την ανευθυνότητα προσπαθώντας να βρεθεί το δίκιο προφανώς των πεζών και των ατόμων ΑΜΕΑ στην προκειμένη περίπτωση.

Δυστυχώς θλίβομαι όταν συναντώ τέτοια περιστατικά από τέτοιους ανεύθυνους οδηγούς, αλλά βλέπετε δυστυχώς αυτή είναι η κοινωνία μας.»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s