Νέα απάτη μέσω των sms | Διαγράψτε αμέσως το συγκεκριμένο sms

Νέα απάτη μέσω μηνυμάτων sms φαίνεται ότι έχει αρχίσει τις τελευταίες μέρες μετά την αποστολή σε αρκετούς χρήστες μηνύματος sms με όνομα αποστολέα SMSINFO.

Το μήνυμα περιέχει το παρακάτω κείμενο: «Ο ΦΙΛΟΣ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΑΣ ΕΔΩ: https://deviceok.com/c/d?=39Nv3dUy0i»

Αν κάποιος χρήστης ανοίξει το link το αυτό αυτόματα θα τον παραπέμψει στην παρακάτω σελίδα.

Τότε τα μηνύματα που εμφανίζονται στην οθόνη τον ενημερώνουν ότι το viber μπορεί να μην έχει ενημερωθεί για αρκετά μεγάλο διάστημα και μάλιστα μέσω του χρονομέτρου που όπως βλέπετε μετράει αντίστροφα προτρέπουν τον χρήστη να κάνει ενημέρωση τώρα στο viber του εισάγοντας σε μία φόρμα τον αριθμό του κινητού του προφανώς εγγράφοντας τον έτσι μέσω αυτής της μορφής εξαπάτησης σε κάποια προφανώς χρεώσιμη υπηρεσία.

Στο κάτω μέρος υπάρχει το παρακάτω ενημερωτικό προς τους χρήστες μήνυμα:

Υπάρχει λοιπόν στο κάτω μέρος αυτό το μήνυμα όπου ενημερώνει τους χρήστες ότι έλαβαν την συγκεκριμένη υπηρεσία επειδή έδωσαν την συγκατάθεσή τους σχετικά με την λήψη διαφημιστικών μηνυμάτων. Προφανώς και κάτι τέτοιο για επ ουδενί λόγο δεν έχει συμβεί αφού το μήνυμα το λάβαμε χωρίς την συγκατάθεσή μας.

Επίσης για την απενεργοποίηση της εν λόγω υπηρεσίας μας λέει το μήνυμα κάντε κλικ εδώ και μας παραπέμπει στον ιστότοπο http://premium.talktoapp.com/c/unsubscribe?i=5 όπου μας εμφανίζεται το παρακάτω μήνυμα ως απόδειξη της διαγραφής μας από την εν λόγω υπηρεσία των διαφημιστικών μηνυμάτων.

Βέβαια προφανώς απεγγραφή δεν είναι σίγουρο ότι έγινε έστω και με αυτό τον τρόπο. Φαίνεται πάντως πως πρόκειται για μία καλοστημένη απάτη με σκοπό την εγγραφή πιθανόν σε μία χρεώσιμη υπηρεσία αυξημένης μάλιστα χρέωσης χωρίς την συγκατάθεση και συγχρόνως με την εξαπάτηση του τελικού χρήστη.

Δεν γνωρίζουμε προς το παρόν το ποιος είναι ο αποστολέας για αυτό καλύτερα αν σας σταλθεί τέτοιο μήνυμα να το διαγράψετε χωρίς να ανοίξετε για επ ουδενί λόγο το link για την ασφάλειά σας, κάτι το οποίο άλλωστε συστήνουν και οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας προς τους χρήστες.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.