Ανοχύρωτα τα Ελληνικά Νοσοκομεία απέναντι στην γρίπη σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ

Αποκαλυπτική έρευνα της ΠΟΕΔΗΝ σοκάρει με τις αποκαλύψεις σχετικά με τις ελλείψεις που υπάρχουν στα Ελληνικά Νοσοκομεία!

Με βάση διεθνή standards για το σύνολο των ανεπτυγμένων νοσοκομειακών κρεβατιών θα έπρεπε να λειτουργούν 3.500 κλίνες ΜΕΘ. Σήμερα λειτουργούν 557.

Σύμφωνα με την έρευνα το μεγαλύτερο πρόβλημα εμφανίζεται στην Αττική που εξυπηρετεί 6 εκ. πληθυσμό (Αττική, γύρω περιοχές, νησιά) με 224 κλίνες ΜΕΘ. 80 πλήρως εξοπλισμένες κλίνες δεν λειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού. Μόλις 157 κλίνες ΜΑΦ λειτουργούν αντί για 7.000 που θα έπρεπε, με την γρίπη προ των πυλών.

Μονάδες Εντατικής Θεραπείας

Σε τακτικά διαστήματα μειώνονται οι κλίνες με εσωτερικές αποφάσεις των Εντατικολόγων και της Διοίκησης λόγω έλλειψης προσωπικού (ιατρικού – νοσηλευτικού). Τελείωσαν οι 2ετής συμβάσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ τον περασμένο μήνα 41 γιατρών και 177 Νοσηλευτών που απασχολούνται στις ΜΕΘ. Ως εκ τούτο από τα Νοσοκομεία που έφυγαν, θα κλείσουν άλλες τουλάχιστον 30 κλίνες ΜΕΘ.

Επίσης μειώνονται σε τακτικά χρονικά διαστήματα λόγω απολύμανσης. Οι λίστες αναμονής με στοιχεία που υπάρχουν μόνο για την Αττική και Κ. Μακεδονία ξεπερνάνε πολλές φορές τους 80  στην Αττική ειδικά τον χειμώνα και στην Κεντρική Μακεδονία τους 20.

Διασωληνωμένοι Ασθενείς σε λίστα νοσηλεύονται σε κοινούς θαλάμους  νοσηλείας με μεγάλο κίνδυνο για τη ζωή τους. Στις ΜΕΘ έχουμε το μεγαλύτερο ποσοστό ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων. Αναβάλλονται σοβαρά χειρουργεία λόγω έλλειψης ΜΕΘ. Ασθενείς μπορεί να μεταφερθούν εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από το Νοσοκομείο που χειρουργήθηκαν για να βρουν ΜΕΘ χωρίς να παρακολουθείται η μετεγχειρητική φροντίδα από τους χειρουργούς που γνωρίζουν την κατάστασή τους.

Εάν λειτουργούσαν οι 80 κλειστές κλίνες ΜΕΘ που είναι εξοπλισμένες, θα σώζονταν ανθρώπινες ζωές,  καθ’ ότι το ποσοστό θνησιμότητας εκτός ΜΕΘ διπλασιάζεται για ασθενείς που χρήζουν ΜΕΘ και βρίσκονται σε λίστα αναμονής.

Οι κενές κλίνες για την Αττική δίνονται στο ΕΚΑΒ το οποίο κάνει την εγγραφή ασθενών στη λίστα αναμονής για ΜΕΘ. Στην Κεντρική Μακεδονία τις κλίνες ΜΕΘ τις διαχειρίζεται το ΕΚΑΒ – ΚΕΠΥ και στην υπόλοιπη χώρα οι υγειονομικές περιφέρειες. Ελάχιστα περιστατικά βρίσκουν κλίνη ΜΕΘ τα πρώτα κρίσιμα 24ωρα. Πολλοί Ασθενείς βρίσκονται διασωληνομένοι στους θαλάμους περιμένοντας τη σειρά τους για ημέρες.

Με βάση έρευνες των Εντατικολόγων η θνησιμότητα διπλασιάζεται στους βαρέως πάσχοντες Ασθενείς που οι θεράποντες Ιατροί κρίνουν ότι χρήζουν νοσηλεία σε ΜΕΘ αλλά δεν βρίσκουν κρεβάτι (η θνησιμότητα από 18% -23% εντός ΜΕΘ ανεβαίνει στο 45 – 50% εκτός ΜΕΘ).

Κάθε ημέρα από τη λίστα αναμονής για ΜΕΘ (40 – 80 περιστατικά ανάλογα την περίοδο) εξυπηρετούνται κατά μέσο όρο 5 – 8  περιστατικά.

Εάν υπολογίσει κανείς ότι ο μέσος όρος Νοσηλείας των Ασθενών στις ΜΕΘ είναι 12 περίπου ημέρες, η κάθε μία κλίνη ΜΕΘ κατά μέσο όρο μπορεί να νοσηλεύσει 30 Ασθενείς το χρόνο. Οι 80 κλειστές κλίνες ΜΕΘ που σε πραγματικό νούμερο είναι περισσότερες στερούν την νοσηλεία σε 2500 Ασθενείς το χρόνο.

Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας

Τα Νοσοκομεία με βάση τα διεθνή standards θα έπρεπε να διαθέτουν κλίνες ΜΑΦ σε διπλάσιο ποσοστό των κλινών ΜΕΘ. Ως εκ τούτο θα έπρεπε τα Νοσοκομεία να διαθέτουν 7.000 κλίνες ΜΑΦ.  Με βάση τα λειτουργούντα κρεβάτια ΜΕΘ τουλάχιστον 1.100 κλίνες ΜΑΦ. Πιστοποιημένες σήμερα λειτουργούν 157 κλίνες. Κάποια Νοσοκομεία διαθέτουν ΜΑΦ οι οποίες είναι χωρίς πιστοποίηση και επαρκή στελέχωση. Οι κλίνες ΜΑΦ είναι υπέρ-απαραίτητες για τη νοσηλεία Ασθενών που απαιτείται αυξημένη επιτήρηση και θεραπευτική φροντίδα.

Εάν υπήρχε επάρκεια σε κλίνες Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας θα μειώνονταν κατά πολύ οι ημέρες Νοσηλείας Ασθενών στις ΜΕΘ. Ως εκ τούτο θα λιγόστευαν οι λίστες αναμονής. Οι Ασθενείς μετά την ΜΕΘ δεν θα ήταν αναγκασμένοι να νοσηλεύονται σε κοινούς θαλάμους νοσηλείας που δεν παρέχεται αυξημένη φροντίδα.

Στελέχωση ΜΕΘ

Καμία ΜΕΘ από όσες λειτουργούν στα Νοσοκομεία δεν διαθέτει επαρκή στελέχωση. Με βάση τα διεθνή standards στις ΜΕΘ 6 κλινών η στελέχωση πρέπει να είναι η εξής:

· 1 Ιατρός ανά κλίνη συν τον Διευθυντή Ιατρό

· 4-6 Νοσηλευτές ανά κλίνη

· 1 Τραυματιοφορέας

· 1 Βοηθός Θαλάμου

· 1 Φυσικοθεραπευτής

· Επαρκή προσωπικό καθαριότητας

· 24ωρη λειτουργία του Νοσοκομείου στην διενέργεια διαγνωστικών εξετάσεων.

Τέτοια στελέχωση δεν διαθέτει καμία ΜΕΘ Νοσοκομείου.

ΜΕΘ 6-12 κλινών διαθέτουν 2-4 Ιατρούς, 2 ή 3 Νοσηλευτές στις μεγάλες ΜΕΘ στη καλύτερη των περιπτώσεων ανά βάρδια. Λειτουργούν ΜΕΘ με 1 Νοσηλευτή ανά βάρδια.     

Νοσοκομειακές λοιμώξεις στις ΜΕΘ

Η υποστελέχωση σε Ιατρούς και Νοσηλευτικό προσωπικό στις ΜΕΘ είναι μία από τις αιτίες της σημαντικής αύξησης των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων. Εκτός των επιπτώσεων στους Ασθενείς που πολλές φορές είναι η αιτία θανάτου, αυξάνουν σημαντικά το κόστος και την διάρκεια νοσηλείας. Έχει αποδειχθεί ότι η μη επαρκής στελέχωση των ΜΕΘ σε Νοσηλευτές δεν εξοικονομεί πόρους, αλλά σπαταλάει πολύ περισσότερους λόγω του κόστους θεραπείας των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων.

Παρότι οι κλίνες ΜΕΘ που λειτουργούν στη χώρα μας είναι 1,5% των Νοσοκομειακών κλινών, το 20% των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων δηλώνεται σε ασθενείς ΜΕΘ.

Εξοπλισμός

Πολλές ΜΕΘ Νοσοκομείων έχουν πεπαλαιωμένο ιατρικό και τεχνολογικό εξοπλισμό (πανάρχαιοι αναπνευστήρες, διαλυμένα κρεβάτια (πχ Άγιος Δημήτριος Θεσσαλονίκης).

Κατάσταση Περιφερειών σε ΜΕΘ

Στην Αττική για 6 εκατ. πληθυσμό (εξυπηρετούν τους κατοίκους από νησιά και τις γύρω περιοχές) λειτουργούν μόνο 224 κλίνες ΜΕΘ. Τις εν λόγω κλίνες διαχειρίζεται το ΕΚΑΒ και οι λίστες αναμονής το χειμώνα φθάνουν τους 80 ασθενείς.

Στην Κεντρική Μακεδονία για 2 εκατ. πληθυσμό υπάρχουν 123 κλίνες ΜΕΘ. Τις εν λόγω κλίνες διαχειρίζεται το ΕΚΑΒ – ΚΕΠΥ με λίστες αναμονής το χειμώνα να φθάνουν τους 25 ασθενείς.

Η Θεσσαλία διαθέτει 1.850 νοσοκομειακές κλίνες πληθυσμό 732.762 και με πληρότητα πάνω από 80%. Οι κλίνες ΜΕΘ είναι μόνο 42.

Η Στερεά Ελλάδα με 995 διαθέσιμες νοσοκομειακές κλίνες μεγάλη πληρότητα, πληθυσμό 547.390 και όμως έχει μόνο 8 κλίνες ΜΕΘ (Νοσοκομείο  Λαμίας).

Νησιά που αποκλείονται το χειμώνα δεν διαθέτουν καθόλου ΜΕΘ. Για κάποια μάλιστα προβλέπονται στους Οργανισμούς των Νοσοκομείων (π.χ. στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς, στη Ζάκυνθο είναι εξοπλισμένες) και δεν λειτουργούν. Έκτακτα περιστατικά αεροδιακομίζονται για χειρουργικές επεμβάσεις και νοσηλεία στην Ηπειρωτική Ελλάδα αν και μπορούσαν να αντιμετωπισθούν στα νησιά. Μόνο και μόνο για να είναι κοντά σε ΜΕΘ.

Στα νησιά των Κυκλάδων δεν λειτουργεί ούτε μία κλίνη ΜΕΘ. Δεν έχει ΜΕΘ το Νοσοκομείο Σύρου.

Στα Δωδεκάνησα λειτουργεί ΜΕΘ μόνο στο Νοσοκομείο της Ρόδου 6 κλινών.

Στα Επτάνησα λειτουργεί μόνο η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Κέρκυρας με 5 κλίνες. 16 κλίνες εξοπλισμένες είναι κλειστές (6 Λευκάδα, 5 Κεφαλονιά, 5 Ζάκυνθος).

Ανατολική Μακεδονία και Θράκη τεράστια έκταση 14.158km2 με πληθυσμό 608.182 κατοίκους. Διαθέτουν 1.177 ανεπτυγμένες Νοσοκομειακές κλίνες, με μεγάλη πληρότητα και όμως λειτουργούν 28 κλίνες ΜΕΘ.             

Ήπειρος με 782 Νοσοκομειακές κλίνες, με μεγάλη πληρότητα και πληθυσμό 336.856 κατοίκους διαθέτει 27 ανεπτυγμένες κλίνες ΜΕΘ.

Κρήτη με 2.302 Νοσοκομειακές κλίνες και πληθυσμό 621.000 κατοίκους διαθέτει 42 ανεπτυγμένες κλίνες ΜΕΘ. Οι ανάγκες είναι υπερδιπλάσιες καθ’ ότι διακομίζονται ασθενείς από όλα σχεδόν τα νησιά του Αιγαίου. Έκτακτα επείγοντα περιστατικά της Κρήτης χειρουργούνται σε ένα Νοσοκομείο και διακομίζονται για ΜΕΘ σε Νοσοκομεία άλλης πόλης μακριά, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να παρακολουθήσει την μετεγχειρητική πορεία ο θεράπων ιατρός.

Στη Δυτική Μακεδονία με 750 νοσοκομειακά κρεβάτια, με υψηλά ποσοστά κάλυψης και πληθυσμό 300.000 κατοίκους διαθέτουν 6 κλίνες ΜΕΘ (Γ.Ν. Πτολεμαΐδας).

Από την Ήπειρο έως την Αττική 450 χιλιόμετρα απόσταση στον  ένα εθνικό άξονα λειτουργούν 53 κλίνες ΜΕΘ στα δύο Νοσοκομεία των Πατρών 15 κλίνες, 5 στο Νοσοκομείο της Κορίνθου,  6 στο Νοσοκομείο του Αγρινίου, 7 στο Νοσοκομείο της Άρτας και 20 στα Νοσοκομεία των Ιωαννίνων.

Στον άλλο εθνικό άξονα από την Θεσσαλία έως την Αττική 350 χιλιόμετρα απόσταση λειτουργούν μόνο 20 κλίνες ΜΕΘ στο Νοσοκομείο της Λαμίας και στα δύο Νοσοκομεία της Λάρισας.

Νησιά του Αιγαίου που βουλιάζουν από πρόσφυγες και μετανάστες με μεγάλη νοσηρότητα διαθέτουν ελάχιστες ή καθόλου κλίνες ΜΕΘ.  Χίος δεν έχει ΜΕΘ, μόνο 3 κλίνες ΜΑΦ. Μυτιλήνη 7 κλίνες ΜΕΘ. Σάμος 3 κλίνες ΜΕΘ. Ρόδος 6 κλίνες ΜΕΘ.

Εν όψει της γρίπης αυτή είναι τραγική  κατάσταση σε διαθέσιμες κλίνες  ΜΕΘ ανά Νοσοκομείο σε όλη τη χώρα

ΑΡ.ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΜΕΘ ΑΡ. ΚΛΙΝΩΝΜΑΦ ΑΡ. ΚΛΙΝΩΝΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΕΣ ΑΛΛΑ ΚΛΕΙΣΤΕΣ
1ΚΟΖΑΝΗΟΧΙ5 ΜΕ  7 ΠΕΡΙΠΟΥΑΝΟΙΧΤΕΣ
2ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ6 ΚΛΙΝΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘΟΧΙΑΝΟΙΧΤΕΣ
3ΓΡΕΒΕΝΑΟΧΙΟΧΙΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ
4ΚΑΣΤΟΡΙΑΟΧΙ6 ΚΛΙΝΕΣΑΝΟΙΧΤΕΣ
5ΦΛΩΡΙΝΑΟΧΙ1 ΚΛΙΝΗΑΝΟΙΧΤΗ
6ΑΧΕΠΑ10 ΚΛΙΝΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘ10 ΚΛΙΝΕΣΑΝΟΙΧΤΕΣ
7ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ8 ΚΛΙΝΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘΟΧΙΑΝΟΙΧΤΕΣ
8ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΑΠΟ 10 ΚΛΙΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ  9 ΚΛΙΝΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘ6 ΚΛΙΝΕΣΑΝΟΙΧΤΕΣ
9ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣΑΠΟ 8 ΚΛΙΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ 6 (ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΗΡΩΝ) ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘΟΧΙΑΝΟΙΧΤΕΣ
10ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ10 ΚΛΙΝΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ 8ΟΧΙΑΝΟΙΧΤΕΣ ( ΟΙ ΔΥΟ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ)
11ΑΓ.ΠΑΥΛΟΣ8 ΚΛΙΝΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΕΣ ΟΙ 7 ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘ4 ΚΛΙΝΕΣΑΝΟΙΧΤΕΣ
12ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ12 ΚΛΙΝΕΣ ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΕΣ ΚΑΙ 8 ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘ    
13ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ34 ΚΛΙΝΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘΟΙ ΜΑΦ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝΑΝΟΙΧΤΕΣ
14ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ6 ΚΛΙΝΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘΟΧΙΑΝΟΙΧΤΕΣ
15ΕΔΕΣΣΑ3 ΚΛΙΝΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘΟΧΙΑΝΟΙΧΤΕΣ
16ΒΕΡΟΙΑ3 ΚΛΙΝΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘΟΧΙΑΝΟΙΧΤΕΣ
17ΝΑΟΥΣΑΟΧΙΟΧΙ 
18ΚΑΤΕΡΙΝΗ6 ΚΛΙΝΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘ4 ΚΛΙΝΕΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΟΛΕΣ1 ΜΕΘ ΚΛΙΝΗ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ (ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ)
19ΚΙΛΚΙΣΟΧΙΟΧΙ 
20ΣΕΡΡΕΣ5 ΜΕ 6 ΚΛΙΝΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘΟΧΙΑΝΟΙΧΤΕΣ
21ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ6 ΚΛΙΝΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘΟΧΙ2 ΚΛΙΝΕΣ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ (ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ)
22ΚΑΒΑΛΑ8 ΚΛΙΝΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘΟΧΙΑΝΟΙΧΤΕΣ
23ΔΡΑΜΑΑΠΟ 7 ΚΛΙΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ 4 ΚΛΙΝΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΛΕΣΟΧΙΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΚΡΕΒΑΤΙΑ (ΕΛΛΕΙΨΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ)
24ΞΑΝΘΗ5 ΚΛΙΝΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘΟΧΙΑΝΟΙΧΤΕΣ
25ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ8 ΚΛΙΝΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘΟΧΙΑΝΟΙΧΤΕΣ
26ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΟΧΙ4 ΚΛΙΝΕΣΑΝΟΙΧΤΕΣ
27ΚΟΜΟΤΗΝΗ3 ΚΛΙΝΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘΟΧΙΑΝΟΙΧΤΕΣ (ΕΛΛΕΙΨΗ ΓΙΑΤΡΩΝ)
28ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΑΠΟ ΤΙΣ 11 ΚΛΙΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ 9 (ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ) ΓΕΝΙΚΗ ΜΕΘ1Η ΜΑΦ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ (ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΎ)
29ΠΑΓΝΗ15 ΚΛΙΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ 13 ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘΟΧΙΑΝΟΙΧΤΕΣ (ΑΠΟ ΤΑ 15 ΚΡΕΒ. ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ 13) ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
30ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ6 ΚΛΙΝΕΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘ1ΑΝΟΙΧΤΗ ΜΕΘ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΜΑΦ (ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠ.)
31ΧΑΝΙΑ7 ΚΛΙΝΕΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘ7 ΚΛΙΝΕΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ 
32ΡΕΘΥΜΝΟ7 ΚΛΙΝΕΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘΟΧΙΑΝΟΙΧΤΕΣ
33ΜΥΤΙΛΗΝΗΑΠΟ ΤΙΣ 8 ΚΛΙΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ 7 ΚΛΙΝΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘ6 ΚΛΙΝΕΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣΑΝΟΙΧΤΕΣ (ΑΝ ΛΗΞΟΥΝ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ)
34ΛΗΜΝΟΣΟΧΙΟΧΙ 
35ΧΙΟΣ 3 ΚΛΙΝΕΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣΕΙΝΑΙ ΜΕΘ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΑΝ ΜΑΦ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΓΙΑΤΡΩΝ
36ΣΑΜΟΣ6 ΚΛΙΝΕΣ  ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ 3 ΚΛΙΝΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘ  ΟΧΙΜΟΛΙΣ ΛΕΙΞΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΟΙ ΚΛΙΝΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ 2
37ΣΥΡΟΣΟΧΙΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ 
38ΡΟΔΟΣ9 ΚΛΙΝΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΟΙ 6 ΚΛΙΝΕΣΠΕΡΙΠΟΥ 8 ΚΛΙΝΕΣΟΙ 3 ΚΛΙΝΕΣ ΜΕΘ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ
39ΚΩΟΧΙ2 ΚΛΙΝΕΣΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
40ΛΕΡΟΣΟΧΙ2 ΚΛΙΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΩΝ
41ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ6 ΚΛΙΝΕΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘΟΧΙΑΝΟΙΧΤΕΣ
42ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ14 ΚΛΙΝΕΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘΟΧΙΑΝΟΙΧΤΕΣ
43ΑΡΤΑ7 ΚΛΙΝΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘΟΧΙΑΝΟΙΧΤΕΣ
44ΠΡΕΒΕΖΑΟΧΙ2 ΚΛΙΝΕΣΑΝΟΙΧΤΕΣ
45ΚΕΡΚΥΡΑ5 ΚΛΙΝΕΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘΟΧΙΑΝ ΛΗΞΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
46ΒΟΛΟΣ8 ΚΛΙΝΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΟΙ 7 ΚΛΙΝΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘΟΧΙΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΎ
47ΠΑΝ/ΚΟ ΛΑΡΙΣΑΣ16 ΚΛΙΝΕΣ ΟΙ 12 ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΛΟΓΩ  ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘΟΧΙ 
48ΛΑΡΙΣΑ8 ΚΛΙΝΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘ8 ΚΛΙΝΕΣΑΝΟΙΧΤΕΣ
49ΤΡΙΚΑΛΑ10 ΚΛΙΝΕΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘΑΠΟ ΤΗ ΜΕΘ 2 ΚΛΙΝΕΣ ΟΤΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΑΝ ΜΑΦ 
50ΚΑΡΔΙΤΣΑ6 ΚΛΙΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ 5 ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
51ΛΙΒΑΔΕΙΑΟΧΙΟΧΙ 
52ΑΜΦΙΣΣΑΟΧΙΟΧΙ 
53ΧΑΛΚΙΔΑΟΧΙΟΧΙ 
54ΛΑΜΙΑ8 ΚΛΙΝΕΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΟΛΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘ6 ΚΛΙΝΕΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΑ ΣΤΕΦΑΝΙΑΙΑΣ ΝΟΣΟΥ 8 ΚΛΙΝΕΣ   
55ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΧΙΟΧΙ 
56ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟΟΧΙΟΧΙ 
57ΛΕΥΚΑΔΑ6 ΚΛΙΝΕΣ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘ (ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ)ΟΧΙΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
58ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ  ΠΕΡΙΠΟΥ 2 ΚΛΙΝΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΠΟΤΕΟΧΙ 
59ΑΓΡΙΝΙΟ8 ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ 5 ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ 6 ΜΕ ΖΟΡΙ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘΟΧΙΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΩΝ
60ΖΑΚΥΝΘΟΣΥΠΑΡΧΟΥΝ 5 ΚΛΙΝΕΣ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘΟΧΙΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
61ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ5 ΚΛΙΝΕΣ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΔΩΡΕΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘΟΧΙΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
62ΠΥΡΓΟΣ6 ΚΛΙΝΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘΟΧΙΑΝΟΙΧΤΕΣ
63ΠΑΝ/ΚΟ ΠΑΤΡΑΣ10 ΚΛΙΝΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘ3 ΚΛΙΝΕΣΑΝΟΙΧΤΕΣ
64ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ5 ΜΕ 6 ΚΛΙΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘΟΧΙΑΝΟΙΧΤΕΣ
65ΚΟΡΙΝΘΟΣ6 ΚΛΙΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ 5 ΚΛΙΝΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘΟΧΙΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
66ΝΑΥΠΛΙΟΟΧΙΟΧΙ 
67ΑΡΓΟΣΟΧΙΜΙΑ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ 
68ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟ ΤΡΙΠΟΛΗ3 ΚΛΙΝΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘΟΧΙΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
69ΣΠΑΡΤΗΟΧΙ3 ΚΛΙΝΕΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ 
70ΚΑΛΑΜΑΤΑ6 ΚΛΙΝΕΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘΟΧΙ 
71ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣΠΕΡΙΠΟΥ 7 ΚΛΙΝΕΣ ΟΛΕΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘΥΠΑΡΧOYN  4 ΚΛΙΝΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ  ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣ. 
72ΝΙΜΙΤΣ5 ΚΛΙΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘΟΧΙ 
73ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥΟΧΙΟΧΙ 
74ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣΟΧΙ8 ΚΛΙΝΕΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ 
75ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ30 ΚΛΙΝΕΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘ20 ΚΛΙΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ 12ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
76Ε.Ε.Σ.13 ΚΛΙΝΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘ2 ΚΛΙΝΕΣ 
77ΕΛΠΙΣ5 ΚΛΙΝΕΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΟΛΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘΟΧΙ 
78ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ12 ΚΛΙΝΕΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣΟΧΙ 
79ΝΙΚΑΙΑ8 ΚΛΙΝΕΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘ4 ΚΛΙΝΕΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣΟΛΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ
80ΤΖΑΝΕΙΟ12 ΚΛΙΝΕΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ  ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘ4 ΚΛΙΝΕΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
81ΜΕΤΑΞΑ6 ΚΛΙΝΕΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘ5 ΠΕΡΙΠΟΥ ΚΛΙΝΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΠΟΤΕΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
82ΚΡΑΤΙΚΟ ΑΘΗΝΑΣ8 ΚΛΙΝΕΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΟΛΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘ12 ΚΛΙΝΕΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ 
83ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ10 ΚΛΙΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΛΕΣ ΜΕ ΛΙΓΟΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ (ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΘ) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΙΚΗ ΜΕΘ8 ΚΛΙΝΕΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΑΝΟΙΧΤΕΣ ΟΛΕΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ
84Π.Γ.Ν. ΑΤΤΙΚΟ27 ΚΛΙΝΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ 19 ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘΟΧΙΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
85ΑΓ. ΟΛΓΑ10 ΚΛΙΝΕΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΟΛΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘΜΟΝΟ Η ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΧΕΙ 7 ΜΕ 8 ΚΛΙΝΕΣ 
86ΚΑΤ21 ΚΛΙΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘΟΧΙ 
87ΓΟΝΚ12 ΚΛΙΝΕΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ 7 ΜΕ 8 ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΕΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘΟΧΙΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
88ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ12 ΚΛΙΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘΟΧΙ 
89ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ8 ΚΛΙΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣΟΧΙ 
90ΣΩΤΗΡΙΑΜΕΘ ΚΑΑ 8 ΜΕΘ ΠΠ 10 ΜΕΘ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΤΑΙ 4  
91ΛΑΙΚΟ16 ΚΛΙΝΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΟΙ 8 ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘΟΧΙΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
92ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ 7 ΚΛΙΝΕΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΟΛΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘ3 ΚΛΙΝΕΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ 
93ΘΡΙΑΣΙΟ16 ΚΛΙΝΕΣ ΟΛΕΣ  ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘ10 ΚΛΙΝΕΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ 
94ΑΡΕΤΑΙΕΙΟ6 ΚΛΙΝΕΣ ΜΕΘ ΓΙΑ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΧΡΗΣΗ 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.